fredag 17 februari 2012

Om att få ett handikappat barn, på 15 minuter!

Jag blev i går uppring om jag kunde komma och hoppa in för en mamma som fått förhinder. Uppgiften skulle vara att på en kvart berätta om hur det är att få ett handikappat barn. På ett köpcentrum, i samband med ett evenemang som heter "Barnens dag". Här kan du kolla in programmet.

Du gissar väl vad jag svarade? Jep jep, jaa, det kan jag väl...


Vilket jag nu smått våndas över! Hur i helskutta ska jag på en kvart kunna berätta hur det är? Vår resa hit till landet Annorlunda tog ju inte heller precis en kvart. Det tog 2,5 år, från ett "normalt" barn till ett utvecklingsstört. I vilket skede blev han handikappad? Och hur ska jag kunna välja det väsentligaste budskapet jag vill ge till eventuella åhörare? Ja, du ser att frågorna virrar i huvudet nu!


Funderar på att dra någon av dikterna jag även här har publicerat. Tycker ju att de rätt bra beskriver hur det är. Och så funderar jag på att berätta att livet sist och slutligen kanske inte skiljer sig så mycket från "normalstörda" familjer. Vi gör ju mer eller mindre samma saker som andra familjer, med skillnaden att det krävs (mycket) extra planering och övervakning.

Puust... Får se vad det blir till. Kommer ju dessutom att vara nervös så in i norden. Lider av rampfeber även när jag ska tala i min yrkesroll (vilket jag gör mycket). Men då får jag på sätt och vis gå i skydd bakom min professionella roll. Det kan jag ju inte göra när jag ska tala om mig själv och mina känslor. Inga skyddsmunderingar där inte. Nehepp, straigt from the heart blir det.

För övrigt verkat programmet mycket intressant. Bara jag då inte svimmar med mikrofonen i hand : )


2 kommentarer:

Tina sa...

Det kommer gå bra ! Önskar jag kunde komma och lyssna bara. Lycka till, kramar Tina

Linda sa...

Ingen lätt uppgift nej, men det kommer att gå bra! Du är duktig och modig som ställde upp. Men vad du än gör, så ta inte med den där förhatliga "welcome to Holland" -jämförelsen, finns inget hemskare än den. :(