söndag 19 juni 2011

En gåva...

Jag får rätt ofta frågan hur jag orkar med det liv vi har och hur jag oftast ändå verkar vara så positiv. Jag ska inte ljuga och säga att det lätt, för det är det inte. Men det som håller ihop mig är den överväldigande kärleken till familjen. 

Jag har också ofta tänkt att det faktiskt var meningen att Anton skulle födas just till vår familj, att det nog är någon någonstans som funderat ut att det är hit han hör. Här har han en familj som kommer att stöda honom oavsett vad. Här har han det bra. Som bonus har han fått en mamma som är envis som tusan, och det om något behövs här i landet Annorlunda!

Jag har hittat en underbar text om detta att bli utvald som mamma. En text som gett mig tårar men också enorm styrka. Vill dela med mig av den och skickar styrkekramar till alla föräldrar, med eller utan handikappade barn.
En gåva....

I år kommer nästan 100 000 kvinnor att bli mammor till handikappade barn. Har du aldrig undrat hur mammorna till handikappade barn blir utvalda? 

Jag ser på något vis gud sväva över jorden, väljer sina instrument med noggrannhet och medvetenhet. Medan han observerar ger han sina änglar instruktioner att skriva i en stor dagbok.
Gud ger ängeln ett namn och ler ”Ge henne ett handikappat barn”.
Ängeln blir nyfiken, ”Varför just henne Gud? Hon är så lycklig.” 

”Precis”, ler Gud. ”Kan jag ge ett handikappat barn till en som inte kan skratta? Det vore grymt”. 

”Men har hon tålamod?” frågar ängeln. 

”Jag vill inte att hon ska ha för mycket tålamod för då skulle hon drunkna i en sjö av självömkan och vanmakt. När väl chocken och misstron lagt sej kommer hon ta itu med det. Jag har tittat på henne i dag. Hon har rätt känsla för sej själv och en självständighet som är ovanlig och som så väl behövs hos en mamma. Du förstår, barnet som jag ska ge henne lever i en egen värld. Hon måste hjälpa honom att leva i hennes värld och det kommer inte bli lätt”. 

”Men herre, jag tror inte ens hon tror på dej”. 

Gud ler. ”Det spelar ingen roll, det kan jag ordna. Hon är perfekt. Hon är tillräckligt självisk”. 

Ängeln flämtar, ”Självisk? Är det en dygd?” 

Gud nickar. ”Om hon inte kan skiljas från sitt barn ibland kommer hon inte överleva.” 

Ja. Här är en kvinna som kommer välsignas med ett barn som inte är perfekt. Hon vet inte om det än men hon ska avundas. Hon kommer aldrig att betrakta ett steg som vanligt. När hennes barn säger ”mamma” för första gången så har hon ett mirakel och hon kommer veta det. När hon beskriver ett träd eller en solnedgång för sitt barn, kommer hon vara en av de få som någonsin får se mina verk. 

”Jag ska ge henne kraften att se det jag ser... okunskap, grymhet, fördomar och ge henne styrkan att stå över detta. 

Hon kommer aldrig vara ensam. Jag kommer vara vid hennes sida varje minut, varje dag hela hennes liv, lika säkert som att hon står här nu vid min sida. 

”Och hur blir det med en skyddsängel?” frågade ängeln. 

Gud ler. ”En spegel kommer vara tillräckligt.” 

Författare okänd

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack! Den var vacker. Har många gånger undrat varför just jag. Men nu vet jag, det är för att jag orkar och kan ge så mycket och därmed få så mycket mer tillbaka!
/Melinda

Anne Salovaara-Kero sa...

Ja visst är den fin. Första gången jag läste den brast jag bara i gråt, blev så rörd... Nuförtiden ger den kraft, speciellt i de stunder då det känns att väggarna kommer emot. Vi är utvalda med noggrannhet ; )
Anne

Tina sa...

Mina tårar trillade också, lägger nog upp den på min blogg också så fler får läsa. Hoppas det är okej ? Kram Tina

Anne Salovaara-Kero sa...

Absolut ok! Hittade den själv också via nätet, på en svensk blogg.
Anne

Sonja Björkman sa...

Underbart, jag lägger också upp den. Kram! Sonja

Josefine sa...

Fick ett tips idag om att läsa A S-k:s blog. Det var den finaste dikten jag läst. Under de 35 år jag levt med min handikappade dotter, har jag aldrig ställt frågan, varför just jag. Idag fick jag svaret. Josefine

Anne Salovaara-Kero sa...

Josefine: ja visst är den vacker! O jag lyfter på hatten till dig. Du är utvald, den bästa av mammor ditt barn kan ha. Roligt att du hittade hit : ) Anne