tisdag 29 november 2011

Dagen i drogers tecken

I dag har jag inte sett mycket av mina barn eller mannen. Klo 9 - 15 satt jag på föreläsning kring missbruk som hölls av Torbjörn Fjellström. Salen var full och responsen ser ut att ha varit bra. Fint så : ) 

Efter föreläsningen blev det en diskussion i en mindre grupp kring att starta addiktologi utbildning i Vasa. Tiden visar hur det blir men ett intresse finns. Inte minst av mig själv!

Sedan var jag en sväng hem och till lekparken med ungarna. Sjutton vad halt det var. Vi lekte skridskobana på en större vattenpöl som frusit till. Hur kul som helst! Tänk vad glad småttingar blir av små enkla grejer? En frusen vatupott räcker för att det ska vara tjo och tjim i långa stunder... Något för oss vuxna att ta lärdom av.

Sedan var det bara att åter igen orientera sig tillbaka till drogvärlden och åka till Korsholm gymnasium och hålla en föräldrainfo kring drogsituationen i regionen och främst cannabis. 

Magkänslan säger att det gick helt ok. Men - igen - märker jag här i hemsoffan att en hel del blev osagt. Så där är det alltid när jag är ute och föreläser (vilket jag tycker väldigt mycket om!), tiden blir knapp och man måste skippa vissa grejer. Men hoppeligen gick huvudbudskapet fram: 
  • vi vuxna ska inte blunda inför hur verkligheten ser ut
  • vi ska prata med våra ungdomar, även om droger
  • vi ska våga ta vårt vuxenansvar som ibland innebär att vi måste vara lite småjobbiga
  • vi ska våga söka hjälp om det behövs
  • lyssna på våra ungdomar och var närvarande i vardagen
Radio Vega sänder i morgon ett program kring föräldrakvällen. Spännande att lyssna till det och se vad folk säger.

I morgon blir det betydligt lugnare dag. Med en trevlig avslutning: ungarnas julfest på dagis!

1 kommentar:

RockMom sa...

Nu vet jag ju inte vad du INTE sa, men jag tyckte att du fick in massor med info bara på en timme, och du sa mycket tänkvärda saker, som gjort att åtminstone min hjärna gått på högvarv sen jag kom hem.
Mycket bra med andra ord!

Och så var det himla trevligt att ses sådär live :)