lördag 29 december 2012

I ärlighetens namn: skönt att det snart är över

Julen och jullov nämligen. 

Du kanske undrar hur i hela fridens namn jag tycker så? Att det är skönt att snart ha det undanstökat? Julen är väl fridens, stillhetens och gemenskapens tid... Och javisst är den det! I de flesta familjer. Och jag unnar dem det så hjärtans gärna. Men julen är inte fridfullhetens tid i alla familjer.  

I familjer med barn som kanske har en släng av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (ADHD, ADD, autism osv) kan rubbade rutiner göra att dagarna kan bli rätt jobbiga. Det blir rastlöst och oroligt när vardagens strukturer saknas. Så har det också varit här hos oss. 

Lov och ledigheter som kanske de flesta föräldrar väntar på med förväntan betyder för mig tider av non-stop & klockan runt vaktas. Min mammaradare på som konstant kollar vad Anton håller på med och försöker (med varierande framgång) förhindra mindre och större olyckor.

Just nu känner jag mig smått matt av känslan av att ha agerat som Antons skugga i dagarna åtta. Tack och lov har jag mellan varven fått hoppa av från rollen som den alltid övervakande skuggan när J övertagit rollen.

Usch, nu får jag det att låta som om vi bara haft det jättetungt... Tungt ja, men också stunder av lycka. Barnen har njutit! Och jag av att se dem njuta. Tomten och tomtemor, släktingar, julmat, vänner och hela faderullan har vi upplevt. I ett sagolikt vackert lanskap med gnistrande vit snö dessutom.

Men... för att vara ärlig tycker jag det är mycket skönt att snart övergå till vardagen. Barnen på dagis och förskola. Rutiner och struktur till vardagen = ett lättare liv här i landet Annorlunda. Och det i sin tur betyder en gladare och piggare Mamma Annorlunda : )

2013 kommer att bjuda på många utmaningar har jag på känn. Det blir tufft inom politiken Jobbet, som jag trivs vansinnigt bra med, har en del utmaningar som ska tacklas. Vad gäller Anton har vi nya terapier och eventuellt ny medicin på agendan. Äldstingen ska in i militären. Lillon växer och utvecklas med sitt temperament och sin envishet. Har på känn att hon och jag under 2013 kommer att ta oss en och annan funderare kring livet stora frågor...

I skrivande stund är det ännu tre dagar kvar av detta jullov och två dagar av år 2012. Det ska jag nog fixa. Med hjälp av vänner, god mat och raketer!

Tack till dig som orkat hänga med här under detta år. Jag önskar dig allt gott. Vi syns på nästa års sida!
4 kommentarer:

Maria sa...

Kram!

Camilla sa...

Gott Nytt År 2013 till hela familjen från oss!

Anonym sa...

Hengitän sisään ja olen tässä, Hengitän ulos ja hymyilen. Voi hyvin! Ja hyvää vuotta 2013 sinulle ja läheisillesi! -anneli-

Anonym sa...

God eftermiddag!


Jag heter Jonathan Schiess och jag arbetar på företaget NetBooster (www.netbooster-agency.se). Vi hjälper våra kunder att öka sin synlighet på internet genom att annonsera för dem på olika bloggar och hemsidor bland annat.

Vi är intresserade av att annonsera för en av våra kunder på din hemsida. Ersättning ingår.

Låter det intressant får du gärna höra av dig till min mail: jonathan.schiess@netbooster.comMed vänliga hälsningar,
Jonathan