måndag 23 juni 2014

Får jag lov?

Det svider lite av trötthet i mina ögon. Vi har haft en lång dag, du och jag min Anton. Väckning klockan 06.00, så att vi skulle vara i tid vid sjukhuset.

Du var så duktig där. Tre läkare och två sköterskor behövdes, men oerhört proffessionellt skötte de sitt jobb. De hade lite svårt att få in kanylen först. Du grät lite och förklarade för dem i artig ton: " tack för idag,  nu är det färdigt". De log till dig, och jag sjöng en vaggvisa i ditt öra. Sedan kände jag hur du säckade ihop i en djup sömn.

Du har blivit nedsövd ett antal gånger, för olika undersökningar. Denna gång var det inget desto allvarligare än att dina tänder behövde fixas. Du klarade det galant. Vid uppvakningen tror jag bestämt du charmade sköterskan. Det brukar du oftast göra. Le och pladdra till dem så de inte kan låta bli att le de också.

Vi kom just hem från vår kvällspromenad. Vi blev uttittade ett antal gånger. Först när du strejkade att röra på dig, där vid övergångsstället för tåg. Du satt på cykelvägen, med blicken stadigt på varningsljusen. 

Men de visste ju inte att vi bara satt och väntade på att tåget skulle komma. Du älskar nämligen tåg. Ibland har vi tur och lokföraren vinkar till oss. eller till och med låter tåget tuta. Då blir du lycklig.

Efter tåget fortsatte vi vår vandring längs med cykelvägen. Plötsligt stannar du upp och tittar på mig med dina vackra blå ögon. Du säger: "mamma, jag vill dansa. Får jag lov?".

Du tar stadigt min högra hand i din vänstra, och lägger din högra runt mig. Du lägger din kind tätt mot min hals och så börjar vi dansa. En sakta dans mitt på cykelvägen. 

Jag märker att förbikörande bilar saktar in. De tittar på oss. Undrar säkert vad vi håller på med. Jag väljer att totalt strunta i det. För vad kan nu vara finare än att med sin son sakta dansa i solskenet? Om det så än är på en cykelväg.

4 kommentarer:

Maud sa...

Åh, vilket härligt inlägg! Nu kan jag fortsätta jobba med ett leende på läpparna! Tack! Hoppas ni får en skön sommar och fortsätt dansa eller titta på tåg eller nåt annat som gör livet så mycket roligare!

Matti Hokkanen sa...

Vist får man lov att dansa och speciellt, om där skulle har funnits en Gatumusikant, som skulle har spelat exempelvis "Take five" med dragspel, men annors också, för det, har jag till och med gjort på gatan i Hesa! Först nu, hittade jag din hemmsida, men åtminstonde denhär gången, påstår datorn, att sidan inte kan visas alltså på adressen www.annesalovaarakero.fi men kanske en annan gång bättre lycka? Men nu, kommer utmaningen, för då jag skall skicka detta, bör jag ju bevisa, att jag inte är en robot och då protesögon, inte kan se ordet, som syns som bild, måste jag ju välja ljudversionen och där, är utmaningen, att då orden/sifrorna, kommer på engelska med en röst av qvaliteten människan i andra ändan av telefonen och dessutom, har Herr NVDA, dvs talstödet tendensen, att på samma gång säga, att man skall skriva orden, som man hör, måste man vara mycket noga, men oandrasidan, kan orden/nummrorna, komma i så pass långsammt tempo, att talstödet, redan har hunnit säga den radiramsan före siffrorna ljuder. Bra, att nersövningen gick bra och ha en trevlig dag! PS. Man skall välja "hämta en captcha i ljudformat och på finska, heter det "hanki äänihaaste."

Matti Hokkanen sa...

Fast förståss, kan man ju tysta ner Talstödet redan före man klickar på länken, att ljudcaptchan skall höras, så knackknack på huvudet för det och med tredje försöket, gick det genom!

Unknown sa...

Härligt! Jag tycker att cykelvägen är en alldelels utmärkt plats för att ta sig en sväng om! Jag tror att många andra egentligen också tycker det om de bara sku våga strunta ett par ögonblick i vad andra mänskor tänker :-) Eller kanske vad vi TROR att de tänker. Låt oss strunta i vad andra tänker lite oftare och bara våga!