söndag 23 september 2012

Vad är drivkraften?


Sorry för att det varit lite stillsamt här på bloggen. Det beror främst på en sak: jag ställer  upp i det kommande kommunalvalet. Det är rätt mycket nu med att få min hemsida färdig, svara på valmaskiner och sånt. 

Denna blogg kommer jag dock inte att använda för att basunera ut ett politiskt budskap. Mamma Annorlunda ska få vara ungefär som den varit hittills. Jag skriver om det som hjärtat mitt vill få ut. En del av mig och min personlighet är sedan förstås "politisk", så det slinker kanske in ett och annat inlägg med syner om hur jag ser på samhället.

Jag fick häromdagen frågan varför jag vill ställa upp i ett politiskt val och vara med och påverka? Svaret lyder:

Därför att jag har ett brinnande engagemang för att påverka samhället! Påverka speciellt så att även de som annars inte får så stort utrymme i vårt samhälle ska få sin röst hörd. Mitt arbete inom missbruket har för mig öppnat ögonen till samhällets mörka sidor. Jag har nu i 15 år reflekterat kring vilka de bakomliggande orsakerna till människors illamående är. Jag påstår att största delen av illamåendet är sådant vi kunde förebygga, vårda och rehabilitera. Om vi bara skulle ha viljan. Viljan att se dem och orsakerna som ligger bakom illamåendet!

Den kanske starkaste drivkraften är ändå troligen mitt morshjärta. Mitt morshjärta som klappar för barnen i samhället. Mitt morshjärta som klappar speciellt för de barn som har lite svårare utgångspunkter i livet. Mitt morshjärta som klappar i otakt när jag tänker på vilken inriktning vårt samhälle håller på att ta... Mitt morshjärta som är lite rädd för vilket slags samhälle som efter min tid här på jorden ska ta hand om speciellt ett av mina barn. Kommer samhället sedan att ta hand om Anton?

Därför vill jag vara med! Jag vill vara med och påverka så att vi ska ha ett samhälle som tar hand om alla. Precis varenda kotte.

Och här är min kandidatbild : )


2 kommentarer:

Christina Staffans sa...

Hej Anne, jag är innerligt glad, stolt och imponerad över att du (igen) ställer upp i kommunalvalet. Dessutom har jag för första gången och i tidigt skede en solklar kandidat att rösta på. Har följt din blogg en hel del det senaste året och tagit del av ditt engagerande och ärliga sätt att skriva och delge dina tankar. Din trovärdighet genom dina erfarenheter både privat och professionellt behövs och kommer väl till pass i samhälleligt arbete för allas vårt bästa. Grundprincipen om att ta hand om Alla hör nu helt enkelt till ett civiliserat samhälle. Tack för det, för att du verbaliserar det så väl och är redo att jobba för det! Med varma ruskahälsningar, Christina

Anne Salovaara-Kero sa...

Hej Christina! Oj vad jag blir varm i hjärtat av dina ord... Riktigt rörd.
Tack!
En stor kram till dig, Anne