söndag 24 februari 2013

Pusselbitar

Anton må ha en pusselbit som fattas från en av hans kromosomer. Men för övrigt känns det som att många av livets pusselbitar håller på att hitta sin plats. 

Jag har i veckan varit värdinna & ordförande för en grupp strålande kollegor från olika håll i Europa. Tillsammans har vi inom Pro-Skills haft slutseminarium och samlat erfarenheter om hur vårt koncept kring förebyggande av marginalisering funkat. Är så himla nöjd över de fina resultaten!

Men det har även privat varit spännande. Ett mervärde jag inte visste om innan vi nu träffades... Några av de nya projektdeltagarna jobbar också med handikappade av olika slag, även utvecklingsstörda. Och de har använt sig av vår "Pro-Skills metodik" för att stärka de handikappade. En av deltagarna tänker till och med spinna in Pro-Skills i sin doktorsavhandling.

Jag fick också en förfrågan om samarbete kring handikappfrågor. Tyskarna söker nordiska samarbetspartners i ett utvecklingsprojekt. Jobbmässigt blir det att svara nej, inte det jag jobbar med. Men privat kan jag hjälpa till lite : )

Jag ska göra mitt bästa för att sammanföra lokala aktörer med mina tyska kolleger, antingen föreningsvärlden eller staden. De har fina funderingar på gång som jag ser kan förbättra livskvaliteten för många.

Jag vet att det kanske låter lite väl ödesmättat att säga att det nog var meningen att Anton skulle födas just till vår familj. Men i veckan kom jag än en gång att tänka på det. 

Tänk att mitt jobb inom missbruk och marginalisering nu genom Pro-Skills projektet även gett mig internationella kontakter inom handikappfrågor! Tänk att Pro-Skills konceptet jag varit med och utvecklat nu även används med våra lite annorlunda medmänniskor. Tänk om Anton nångång får ta del av det?

Ödesmättat eller ej så är jag evigt tacksam över att han kom till vår familj. Och inom mig känner jag nog att det var precis så det var menat. Som jag igår sade till en av mina kolleger: "He makes me want to be a better person, not only for him and my family. For all human beings"

Livets pusselbitar har inte alla hittat sin plats än. Men magkänslan min säger att de är på väg.