onsdag 12 oktober 2011

Föräldrakraft

Jag har förmånen att få vara med i ett nätverk där vi föräldrar till barn med funktionshinder ska ta upp olika frågor som VI vill påverka i samhället. Vi hade vår första träff igår och det var ett sant nöje att träffa dessa underbara, starka kvinnor. Du anar inte vilken kraft det ligger i föräldrar som är vana att kämpa för sitt barn! Superkvinnor som fixar vad som helst : ) Här kan du läsa mera om projektet: styrka genom nätverk

Det som dock slog mig igår var hur många frågor vi har framför oss, hur många fel i systemen det finns... Jag har nu över tre års erfarenhet av livet i landet Annorlunda, och jag borde ju inte bli förvånad. Men ändå blir jag det. 

Vi lever i 2011 års Finland och ända händer oegentligheter, människor behandlas ojämlikt och får service av varierande kvalitet. Det är så man undrar om lagarna och paragraferna är till för oss människor eller om vi är till för dem? Jag ska inte här och nu gå in på alla frågor som man borde lösa på individ- eller samhällsnivå. Återkommer säkert till dem i något skede. 

Det positiva är nu att man inom projektet vill lyssna på oss föräldrar! Sen gäller det för oss att få vår röst hörd för att kunna åstadkomma förändringar, stora som små.

Du som är förälder till "specialbarn" (ingen skillnad på diagnos!): jag tar gärna emot tips på frågor som du tycker att vi kunde ta upp i gruppen. Du kan kommentera här eller skicka e-post till mig: anne.salovaara@netikka.fi.

Jag må vara en blåögd och naiv världsförbättrare men jag är övertygad om att vi tillsammans KAN jobba för en bra framtid för våra barn : )


3 kommentarer:

Naadi sa...

Du har säkert hört om den här gruppen, men för säkerhets skull vill jag tipsa om den :

http://bamsegruppen.org/default.aspx

Anonym sa...

Hejsan!
Jag är en mamma i Pedersöre som har en son med autism. Vad har du för e-maildress? Vore kul att dela tankar med dig om livet med specialbarn. Hälsn, tvåbarnsmamma

Anne Salovaara-Kero sa...

Naadi: tack! Har hört om Bamsegruppen o haft i tankarna att ta kontakt. Men det har inte bara inte blivit av... Varit lite bisi : )

Tvåbarnsmamma: ta gärna kontakt: anne.salovaara@netikka.fi
Kul om man kunde skrivas eller träffas i något skede : )