måndag 26 september 2011

JEE JIPPII!!!

I dag ska jag inte skriva långa radiramsor, utan försöka vara kort och koncis. Vilket kan vara svårt. Men jag gör ett försök:

Jag har i dag spenderat tid på sjukhuset med Anton, gällande uppföljningen av hans njure. Och vet du vad: allt verkar ok! Du anar inte vilka lättnadens djupa andetag jag nu tar... Enligt läkaren behöver vi nu bara följa upp den en gång per år. Fatta! Bara en gång per år mera till barnpolikliniken ; )


Ett pikilitet moln fick vi på vår himmel, men jag vägrar att ens tänka på att det kunde vara något. Antons blodtryck har de senaste mätningarna varit högt. MEN, jag är helt säker på att det beror på den stressiga situationen. Människor i vit rock ligger nämligen inte mera högst på hans "gilla-lista", utan de ger honom rejäla gråtattacker. Men han är trots det sin vana trogen och säger artigt tack och hej då när det hela är överstökat. Visst är han väluppfostrad min lilla gosse!

Det vi dock får leva med följande två månader är att mäta blodtrycket regelbundet, här hemma. Vi fick låna en blodtrycksmätare med fina nallar på. Och ett kort där vi ska bokföra värdena. Men, som jag skrev, så tror jag det beror på hans stressade tillstånd vid sjukhuset som gjort att de varit höga. Men bra att kolla upp, för säkerhets skull.

Så i dag har vi med Anton ropat JEE JIPPII, med hög röst! Hans njure har vuxit och allt verkar ok trots tidigare frågetecken. 

Hmm... Jag får nog öva mig på att skriva kortare. Det blev rätt långt i alla fall. Men det struntar vi i nu och fortsätter att tjoa JEE JIPPII!

5 kommentarer:

Anna sa...

Jag stämmer in i tjoandet! Härliga nyheter!

RockMom sa...

YIhoo :)

När det är intressant läsning så känns det inte långt, så fortsätt du bara!

Linda sa...

Hurra!! Så otroligt skönt med goda nyheter emellanåt - de behövs för att man ska orka vidare. :)

Naadi sa...

Jee!! Och verkligen en liten artig gosse du har :)

Anne Salovaara-Kero sa...

Naadi: javisst är han väluppfostrad. Får nog speciellt sända en tacksam tanke till dagis för den biten! De har koll på det här med att barnen säger tack, varsågod osv. Har inte själv alls behövt "lära" det. Vi har ett super dagis för barnen ; )